بسمه تعالی شأنه العزیز
تابستان 1388 که به سفر حج عمره دانشجویی مشرّف شدم، تقریبا فرصت هیچ مطالعه ای فراهم نشد. یکی دو روز آخر، و نیز در طول سفر در هواپیما کتابچه ای که استاد حجت الاسلام نیلی پور تدوین کرده بودند را خواندم. کتابچه ای که با توجه به روش ایشان، مجموعه ای مختصر و غنی از نکات ابعاد مختلف سفر حج بود، از اعمال تا حکمت اعمال. در آن کتاب بود که چشمم به قسمت هایی از این حدیث خورد. در مدینه بدنبال متن کامل حدیث به بعثه رهبری رفتم و آنجا یک نسخه از حدیث را پرینت گرفتم. جداً نگاه و نکات مختصر و نابی در مورد نیت حقیقی هریک از اعمال حج به من داد؛ لذا هرگاه می بینم بزرگواری عازم این سفر است، مطالعه و توجه به نکات این حدیث را به او توصیه می کنم.
این حدیث مربوط به کل حج (یعنی حج تمتّع است) اما بنده در این صفحه فقط قسمتی از اعمال که مربوط به اعمال حج عمره است را قرار داده ام.
حَجّکُم مقبول، سَعیُکم مشکور
ضمناً در طواف هفتم، یا در سعی هفتم، یا هرجای دیگری که اضطرارتان به روح همه این اعمال حج، حضرت صاحب الأمر و العصر عج، بالا گرفت، به نیابت از ما برای ایشان دعا کنید.
حدیث شبلی؛ اسرار حج راستین از زبان امام سجاد(ع)
حج؛ از آنچه هست تا آنچه باید باشد
اَسرار حج در حدیث شبلی(1)
حرم امن الهی و سرزمین حج، خصوصیات و ویژگیهایی داردکه هیچ نقطهای از زمین چنین ویژگیهایی ندارد. در این سرزمین نمیتوان بدون احرام از میقات گذشت و وارد منطقه توحید و مهبط وحی گردید.