سفر پیاده روی اربعین: مجموعه نکاتی درمورد وسایل مورد نیاز
باسمه تعالی
عزیزی که چند سال است این سفر را میرود گفته: سفرها دست امام رضا (علیه السلام) است. (رجوع کنید به دعای توسل غیرمشهور) پس قبل از رفتن به کربلا باید رفت از مشهد برات گرفت و این یک شعار نیست.
آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی «رضوان الله تعالی علیه» میفرمود در صدقه دادن، در دعا کردن و در زیارت کردن زرنگ باشید. میفرمود: «اگر میخواهی صدقه بدهی، همینطوری صدقه نده، زرنگ باش! حواست جمع باشد، صدقه را از طرف امام رضا «علیه السلام» برای سلامتی آقا امام زمان «عجل الله فی فرجه» بده! برای دو معصوم است؛ دو معصومی که خدا آنها را دوست دارد، ممکن نیست خداوند این صدقه تو را رد کند، تو هم اینجا حق واسطهگریات را میگیری. تو واسطهای و همین حق واسطهگری است که اجازه میدهد تو به مراحل خاص برسی.»
به همین شیوه میتوان اعمال این سفر و زیارتهایش را از طرف یکی از معصومین «ع» انجام داد که بیتردید از سوی خداوند متعال مورد قبول قرار خواهد گرفت و این وسط، به شما مزد واسطهگریتان را میدهند. پس چه خوب که مثلاً از ابتدای سفر چنین نیتی کنیم. (از بعضی از بزرگان نقل شده است که یکی از بزرگترین آرزوهای رهبر عزیز انقلاب، زیارت قبر مطهر جدشان امام حسین «ع» در کربلاست. میتوان این سفر را به پاس همه زحمتها و جانفشانیها و خون دلهایی که ایشان برای ما و ملت ما و امت اسلامی میخورند، به نیابت از ایشان انجام داد.)
عزیزانی که همراه با جمع و کاروان به این سفر می روند، کلاً تصوراتشان از کاروان های زیارتی را کنار گذاشته و با آنچنان پیش فرض هایی به این سفر نیایند. وضعیت ازدحام جمعیت، و مشکلات وسایل نقلیه، خستگی راه و ... طوریست که هرچقدر با جمع هماهنگ باشید، ممکن است گم شده یا... و خلاصه نتوانید در این سفر روی دیگر افراد جمعتان حساب کنید. حتی گوشی ها هم ممکن است آنتن ندهد و... کاروان ها و جمعها و مسئولینشان حتی اگر همه تلاششان را هم بکنند، فقط تلاش است و شرایط، امکان برنامه ریزی ندارد، و حساب و کتاب بردار نیست. پس از جمع و کاروان و مسئولین توقع زیادی نداشته باشید! و وسایل لازم خودتان و تدابیر ویژه برای شرایط خودتان در سفر را از هم اکنون فراهم کنید.
«بهداشتی»
1. پا و کمر درد:
- گذاشتن پا در ترکیب آب و نمک و آبلیمو و حنا: در گرفتن کوفتگی و درد پا اثر قوی دارد. (دکتر خیراندیش)
- برخی این را گفته اند: پماد سالیسیلات یا پیروکسیکام برای پادرد
2. زخم و تاول و عرق سوز (البته چون هوا در فصل پاییز -که هنگام سفر اربعین است- گرم نیست، زیاد اتفاق نمی افتد): [صفحه توضیحات در مورد استفاده از این وسایل درمانی برای تاول پا]
- چسب زینک اکسید پارچه ای(چسباندن روی مناطق تاول خیز پا جهت پیشگیری)
- درمان عالی زخمهای سطحی و تاول (بند آمدن خون و درمان سریع و عالی زخم) عسل است! (دکتر خیراندیش)
- پنبه (برای تاول)
- وازلین یا پماد مخصوص ترک خوردگی یا تاول
- زخم های عمیق عفونی: نمک! چند دقیقه میسوزاند، ولی عفونت را بیرون میکشد! (دکتر خیراندیش)
3. کوفتگی ضربه شدید: روغن زیتون دو روزه خوب میکند (دکتر خیراندیش)
4. بهداشت شخصی...:
- برای مریض نشدن خیلی دنبال زندگی استریل نباشید!!! بلکه زندگی تان را نیمه استریل کنید! بلکه در این شرایط سفر، استعداد افراد استریل برای مریضی بیشتر است، چون میکروب ضعیف قابل خوراک بدن را مقابل بیماری واکسینه می کند و سیستم ایمنی بدنش قوی تر میشود! (تحقیقات انگلیسی ها هم هست) مثلا خود لیوان یکبار مصرف. خودش بیماری آفرین است! (دکتر خیراندیش)
- چند ماسک (برای گرد و غبار شدید هوا)
- دستکش یکبار مصرف برای سرویس بهداشتی و...
- دستمال کاغذی
- صابون (ترجیحا خمیری) یا شامپو کوچک هتلی
- مسواک و خمیردندان کوچک
- دستمال مرطوب (برای تمیز کردن و تازه نگه داشتن پوست و زدودن عروق و...)
- ژل ضد عفونی یا پد الکلی (برای ضد عفونی سریع شیر آب و قاشق و ...)
- کمی سرکه: برای جلوگیری از عرق کردن و بوی بد بدن: انتهای حمام لیف را به سرکه آغشته و روی بدن کشیده و بگذارید 5 دقیقه بماند و بعد بشویید. اینگونه عرق نمی کنید! (دکتر خیراندیش)
5. دارو های عمومی
- داروهای ضروری مربوط به وضعیت سلامتی و بیماریهای شخصی خودتان!
- سرماخوردگی و مسکّن (استامینوفن تا ژلوفن...)
- نعنا و شوید (جویدن برای رفع مشکلات گوارشی) (دکتر خیراندیش)
- برگ اکالیپتوس (ظاهرا از مرز مهران به آنطرف هم قابل چیدن است) (جویدن هر 4 ساعت یک برگ برای ضد عفونی سیستم داخلی بدن) (دکتر خیراندیش)
- برخی دوستان در سال گذشته از سیر و خاصیت قوی اش در عفونت زدایی استفاده می کردند و هر وعده یک حبّه سیر را بدون جویدن قورت می دادند که دهانشان هم بو نگیرد!
- دود اسفند برای استریل کردن فضا خیلی موثر است! (دکتر خیراندیش) (البته این نکته بیشتر بدرد خادمین موکبها میخورد! اما افرادی که جمعی و کاروانی میروند هم میتوانند اینکاررا بکنند.) (ضمنا از خواص عفونت زدایی دود انبرنسارا هم میشود استفاده کرد!)
- اگر بتوانید روزی یک قرص مولتی ویتامین (ترجیحاً اصلیاش) را از همین الان تا یک هفته بعد از سفر میل کنید.
- داروی ضد تهوع و داروی ضد اسهال!
- برخی گفته اند: برخی داروهای گیاهی و شیمیایی، افزایش دهنده و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن هستند مثل اکی هرب (Echeherb) و امثالهم که بیشتر گیاه بابونه را در خودش دارد. با مراجعه به داروخانه، آن را تهیه کنید و قبل از سفر، سیستم عمومی خودتان را تقویت کنید.
- همه نوع مسمومیت با حجامت عام قابل رفع کامل است (دکتر خیراندیش)
- فایل توصیه های طبّی استاد دکتر خیراندیش برای پیاده روی اربعین
6. لوازم کمکی:
- چسب زخم
- برخی گفته اند: باند کشی (درمورد بستن زخم و ... احتمالا بکار میاید!)
«لباس»
- (سرمای شبها و سحرها + گرمای نسبی روز: معمولاً صبح اول وقت موقع حرکت، هوا سرد است و بتدریج، هم هوا گرم میشود و هم راهپیمایان عرق میکنند)
- تا حد ممکن لباسهایتان نخی و پنبه ای و ... باشد که هم عرق را خوب جذب کند و هم بدنتان را هم درهوای گرم خنک است، و هم در هوای سرد، گرم نگه می دارد!! (کلا از لباسهایی با جنس پلاستیکی که در سرما بدن را سردتر کرده و در گرما هم گرمند پرهیز کنید)
- کلا لباس زیاد برندارید و بارتان را زیاد نکنید!!!!
- پوشاندن بدن، بخصوص شانه ها در توقفها. اگر شانه ها چایید، همه بدن میچاد! (دکتر خیراندیش)
-
بهتر است لباستان برای وسایل دم دستی تان، به تعداد وفور جیب داشته باشد!
1. جوراب:
- 3 جفت جوراب: 2تا معمولی و یکی کلفت.
- خانم ها حتما توجه داشته باشند که جورابها ساق کوتاه نباشند (برای بهتر گرم نگه داشتن مچ و تا حدی از ساق پا)
2. لباس گرم:
- بهتر است به جای کاپشن و پالتوهای بزرگ و دست و پا گیر، از دو سه تا لباس متوسط و یک کاپشن معمولی استفاده کنید تا در موقع حرکت از اول صبح تا بسمت ظهر، هر چه گرمتر شُدید، یکی از این پیراهنها یا بلوزهای معمولی را کم کنید.
- لباسهای گرمتان را حتی الامکان جوری انتخاب کنید که دکمه یا زیپ داشته باشد و قابلیت کم یا زیاد کردن لباسهایتان را در طول مسیر داشته باشید.
- دستکش: بخصوص اگر سرمایی هستید.
- شال گردن: البته شاید بهتر باشد بارتان را زیاد نکنید و از همان چفیه ها استفاده کنید.
-
کلاه:
- کلاه گرم که روی گوش را هم بگیرد
-
کلاه لبه دار برای آفتاب روز
3. لباس زیر:
- لباس زیر، چه بالاپوش و چه زیرپوش، حتماً از جنس پنبهای باشد تا بتواند عرق بدن را جذب کند.
-
برخی گفته اند: از لباسهای زیر کهنه استفاده کنید. چون از سویی عرق میکنید و از طرفی چندان شرای طحمام نیست، بتوانید لباستان را راحت دور بیاندازید!
4. چادر:
- خانمها از چادری استفاده کنند که امکان انداختن کوله داشته باشد. انواع چادرهای لبنانی و ملی مناسب است.
- خانمها در لباسشان(مثلا در مقنعه یا شال یا...) لباسی داشته باشند که یافتنشان در بین شلوغی جمعیت، برای اطرافیانشان خیلی سخت نباشند!
پارچه و شال و ...: نکته مهم این است که در طول مسیر، بخصصوص اواخر مسیر، کمردرد و زانودرد و ساقدرد شدت میگیرد. قسمتی از این درد به علت خستگی حمل بار است؛ اماقسمتی نیز به علت گرم و سرد شدن بدن است. معمولا توقفها هر نیمساعت یا یک ساعت یکبار است. و زائرین بعد از یک ساعت راه رفتن، که بدنشان گرم است، کمی نشسته و توقف می کنند. شرایط هم شرایط بیابانی است و کمی باد دارد، و عضلات گرم شده در این توقفها زود سرد میشوند. این گرم و سرد شدنها، از روز دوم دردهای عضلانی ایجاد میکند که خیلی اذیت کننده است. بهتر است به سبک خیلی از اهالی مناطق کوهستانی مثل شمال یا غرب، که از شالهای نمدی یا جورابهای پشم بز استفاده میکنند، از بستن پا ها و کمرها، برای گرم نگه داشتن بدن استفاده کرد. اما با پوششی که جنسش پلاستیکی و نایلونی نباشد! بلکه تا حد ممکن نخی-پنبه ای و... (و حتی ساق و زانوبند های پشمی-کاموایی)باشد (البته هوا هم مثل کوهستان سرد نیست که بخواهیم لباس کوهستانی بپوشیم، و لباس کوهستان نشینان را من باب مثال عرض کردم) (داشتن 2،3 تا پارچه مثل چفیه و یا استفاده از ساق بند، زانوبند، و کمربند های طبی یا پشمی و... که واقعا این اعضا را گرم نگه دارد!!)
5. کفش:
-
اندازه مناسب: کفش نه تنگ و خفه باشد، و نه لق باشد. انگشتان پا را هم نزند.
- اگر کفش تان ذره ای پای شما را اذیت می کند این اذیت در آن حجم پیاده روی خیلی نمود خواهد داشت و مطمئناً در روز آخر که معمولاً پای انسان در اثر یک عکس العمل طبیعی کمی ورم میکند یا شاید تاول بزند، بیشتر اذیت خواهید شد.
- کفش اگر کمی لق باشد (یا دمپایی و صندل بدون بند پشت پاشنه باشد) از روز دوم فشار زیادی به کمرتان میاورد! لذا حتی اگر از صندل می خواهید استفاده کنید(که توصیه نمیکنم زیرا راحت زمینه سرد شدن پارا فراهم میکند!)، صندلی باشد که پشت پاشنه داشته باشد، مطمئن باشید که بند پشت پاشنه اش شل و لق نشود!
-
طبی، کفی راحت
- تهیه کفی طبی برای کفش، فکر خیلی خوبیست! کفی های طبی را از داروخانه ها و فروشگاه های لوازم پزشکی می شود خرید. اما مواظب باشید! ممکن است برخی کفی های طبی بخاطر زخامتی که دارد، کفش را برایتان تنگ و خفه کنند، و با شل تر کردن بند کفش های بندی، کفش کمی لق شده و پاشنه کفش، پشت پاشنه پا را خوب پوشش ندهد!
- تمرین و پیاده روی با کفش از دوهفته قبلش. اگر حتی کفش نو خریده اید، از دوهفته قبل از سفر از این کفش استفاده کنید و در تمرین پیاده روی تان هم با این کفش بروید که در طول سفر، تازه بودنش اذیتتان نکند!
- بهتر است یک کفش مناسب و آزاد بپوشید که راحت بتوانید درش آورده و دوباره بپوشیدش. این مورد خیلی خیلی مهم است. چون در طول مسیر دایما برای استراحت در موکبها ناچار به در آوردن کفش از پا هستید.
- دمپایی: عرب ها از دمپایی برای پیاده روی استفاده می کنند. حرکت با دمپایی به مراتب راحتر از کفش نامناسب خواهد بود. همچنین معمولاً چند ساعت آخر پیاده روی که نزدیک شهر کربلا خواهید شد به خاطر فشاری که کفش به پا خواهد آورد اکثر مردم پابرهنه راه خواهند رفت زیرا پابرهنه راه رفتن راحتر از حرکت با کفش نا مناسب است.
- البته این دمپایی ها، اگر نیاز شد و لازم دیدید، (برای اذیتی که کفشتان برای پاهادارد، یا...) به راحتی در طول مسیر و در کنار جاده نیز می توانید از فروشنده ها (که در طول مسیر فراوانند) تهیه کنید و لازم نیست با خود از ایران ببرید، بیخود بارتان را زیاد کنید، و شاید اصلا نیاز هم نشود!
- جماعتی که کفش را برای راه، انتخاب میکنند، اگر کولهپشتیشان جا دارد و یک مقداری هم در رعایت پاکی و نجسی وسواسی هستند، بد نیست یک جفت دمپایی سبک که ارتفاع تخت زیادی دارد (تختش کلفت است) و کف پای شما را دو سه سانتی از گِل و شُل زمین دور می کند همراه بیاورند. این دمپاییها حجم را اشغال میکند، اما وزنی ندارد . به هر موکبی رسیدند و هر جایی قصد قضای حاجت یا تجدید وضو داشتند، این دمپایی خیلی به کارشان میآید. اگر هم پرروتر هستند که در هر موکبی که استراحت میکنند، کفششان را دربیاورند و داد بزنند: آقا این دمپایی اینجا را پوشیدم الان میام! بعدا این دمپایی توی در حمام کردن و … به دردشان می خورد. خب با کفش وضو گرفتن واقعاً برای بعضیها سخت است.
«کیف و کوله»
- سبک و جمع و جور
- ترجیحا چند زیپ و کیف کوچک داشته باشد که وسایل مختلف سهل الوصول باشند.
- بهتر که شستی هم داشته باشند و نیز بند برای روی سینه هم داشته باشد که بتواند کوله را بخوبی روی پشت، فیکس کند و سنگینی بار بین کل بالاتنه تقسیم شود و فقط به شانه ها فشار نیاورد.
-
از کیفهای چرخدار پرهیز کنید، چون هم سنگینی کشیدن بارشان هردفعه به یک طرف کمرتان میافتد، و هم در دست انداز های زیاد مسیر احتمال خرابی چرخها زیاد است و بعدش دیگر کار خیلی سخت میشود!!!
- با این حال بعضی ها برای حمل بار (بخصوص اگر بارشان زیاد باشد، از کالسکه بچه استفاده می کنند! با اینحال بهتر است که بار کم ببرید و خودتان را گرفتار چرخ و کالسکه و دردسر هل دادنش و احتمال شگسته شدن چرخش نکنید!)
- داشتن یک کیف کمری کوچک هم خیلی میتواند بدرد بخور باشد، برای وسایل خیلی دم دستی، مثل وسایل بهداشتی سرویس ها، موبایل و...
«لوازم خواب» (داشتنش خیلی ضروری نیست! و شاید لازم شود.)
-
کیسه خواب: داشتنش خوب است اگر بنا ندارید زود وارد موکبها شده و از قبل غروب برای خواب جا بگیرید! وگرنه در موکب ها پتو هست!
- کیسه خوابها از لحاظ کیفیت درجه بندی دارند. بعضی شان خیلی ضعیفند و برخی خیلی گرم و حرفه ای! توجه شود که در این سفر قرار نیست به سرمای چند درجه زیر صفر برویم! و لذا کیسه خواب خیلی گرم و خوب بکار نمی آید بلکه با گرمای زیاد باعث اذیت هم میشود. بهتر است از کیسه خوابی که مناسب شرایط نیمه بیابانی باشد استفاده شود! برای سرمای حدود 5 تا 10 درجه در شبها!
- کیسه خواب ها دم اربعین دیگر گیرنمی آید.
- یک پتو مسافرتی گرم و سبک
- بالش بادی(!!) بیشتر برای کمرتان در قسمتهای ماشینی سفر بدرد میخورد!
«غذا»
- از لحاظ میوه و غذا همه چیز فراوان است!!
- مقداری مویز و کشمش و مغزهای خوراکی برای زمان پیاده روی بخصوص در هوای نسبتاً سرد شب
- مقداری لیموترش(قبل از مصرف غذاهای گوشتی روی آنها چند قطره بچکانید تا از مسمومیتهای احتمالی پیشگیری شود) و مقداری نمک (هم مصارف درمانی و کوفتگی پاها - هم تغذیه)
-
داشتن مقداری عسل خوب، در یک بطری کوچک هم به همه توصیه میشود.(هم خوراک و هم درمان زخمها و...)
- از بطری نوشابه ها استفاده کنیدچون از بطری آب معدنی ها محکم ترند و کمتر شکسته یا پاره میشوند!
«قرآن، دعا و زیارت جیبی ...»
- یک قرآن خیلی جیبی کوچک (ترجیحا با ترجمه) (نسخه خیلی کوچک که ترجمه دار هم باشد، و در بازار موجود باشد، ظاهرا فقط نسخه با ترجمه خوب استاد انصریان است.)
- یک مفاتیح که اعمال زیارتی نجف و کوفه و کربلا را داشته باشد یا کتابهای مخصوصی که فقط این اعمال را ذکر کردهاند. به مفاتیح نصب شده روی گوشیهایتان اعتماد نکنید؛ بعید است بتوانید آنها را داخل حرمهای مطهر یا مسجد کوفه ببرید. ضمنا ممکن است شارژ تمام کنند و ضدحال بخورید!)
- خواندن اعمال و آداب زیارت ها در مفاتیح و... از قبل سفر، که در آنجا ذهنیت داشته باشید و بدانید الآن در کجایید و چه اعمالی دارد و...
«فایلها و نرم افزارهای موبایلی»
-
درهرصورت تهیه نرم افزارهای موبایلی ادعیه و مفاتیح و قرآن، نقشه مسیر، اعمال و آداب عتبات آلیات و... میتواند خیلی بدرد بخورد!
- مثل این دو نرم افزار اندرویدی: نرم افزار جامع اربعین و نرم افزار همراه اربعین
- کتابهای صوتی مرتبط و برخی شعرها یا سخنرانیها و مرثیه خوانیهای برگزیده خوب را دانلود کنید و در گوشی همراهتان بریزید تا در -طول مسیر، حال و هوایتان هر چه بیشتر عاشورایی باشد.
سخنرانی ها و کسب معرفت:
-
مجموعه سخنان و مباحث معرفتی استاد پناهیان پیرامون سفر پیاده روی اربعین حسینی
- کلیپ سخن استاد پناهیان پیرامون خطر فتنه های پیش رو در اربعین
- سخنان استاد پناهیان در همایش آیت الایمان (همایش ملی پیاده روی اربعین؛ آبان 94) (متن و صوت)
- کلیپ استاد پناهیان: "بهترین انگیزه برای پیاده روی اربعین چیست؟"
- کلیپ استاد پناهیان: سفارش مهم استاد پناهیان برای اربعین 94
- کلیپ استاد پناهیان: "آرزوها امام صادق (ع) برای پیاده روی اربعین"
- سخنان استاد پناهیان: برخی اسرار و آداب پیاده روی اربعین (آبان 94) (متن و صوت)
- سخنان آیت الله جاودان جمع دانشجویان عازم پیاده روی اربعین- سال 1393: صوت، و فیلم
- فایل 30 دقیقه ای از سخنان استاد صمدی آملی در مسیر پیاده روی اربعین: صوت، و فیلم مستند
- فایل سخنان حاج حسین یکتا در کربلا- اربعین 93
- تهیه فایلهایی دیگر از این سایت یا این سایت
- توصیه های آیت الله العظمی مکارم شیرازی برای زوار اربعین حسینی
- توصیه های آیت الله العظمی سیستانی برای زوار اربعین حسینی
-
مجموعه سخنان و مباحث معرفتی استاد پناهیان پیرامون سفر پیاده روی اربعین حسینی
«سایر لوازم»
- عصای جمع و جور و سبک میتواند بخصوص در نیمه دوم سفر خیلی کم باشد.
- البته بشرطی که خودش دست و پا گیر نشود!! و راحت قابل حمل باشد!
- چتری سبک به همراه داشته باشید چون بارانهای عراق بسیار سنگین است.
- کلا داشتن چند شال و چفیه (که از جنس نخی-پنبه ای باشند، نه پلاستیکی) همه جا میتواند بدرد بخورد. هم بستن پا و کمر و... هم ملحفه و ...
- خورده وسایل: نخ و سوزن، قیچی کوچک، ناخن گیر، چند نایلون فریزر و دسته دار، چند سنجاق قفلی و گیره، کش (اگر نیاز شد بین راه از دمپایی استفاده شود)،...
- لیوان دسته دار کوچک(بخصوص از این لیوان های فلزی دردار) + قاشق +چاقوی کوچک
- دو خودکار روان و دفترچه یادداشت کوچک برای نوت برداری(حتما داشته باشید)
- یادداشت شماره تماسها، آدرس ها، گذاشتن مشخصات خود و... روی کیف، یادداشت نکات زیبایی که در سفر میبینید!!! و ...
- دینار عراق برای موارد لزوم مثل تهیه و شارژ سیمکارت عراقی، تهیه ماشین درصورت جدا افتادن، خرید وسیله ای لازم و ...
- داشتن کپی مدارک: صفحه اول گذرنامه و صفحه ویزای عراق (و مانیفست جمعی) برای مواردی که ممکن است گذر و... گم شود یا همراهتان نباشد!!
- توان مکالمه عربی: آشنایی نسبی با فضای فرهنگی مردم عراق و نیز آشنایی با زبان عربی عراق برای مکالمه و برقراری ارتباط! مطمئن باشید در این سفر ناتوانی تان در برقراری ارتباط با زوار و خادمین عراقی برایتان خیلی حسرت آور خواهد بود!
- جزوه تهیه شده توسط موکب شباب المقاومه، جوانان ایران و عراق
- جزوه تهیه شده توسط وبلاگ مسافر اربعین
- جزوه دیگری برای مکالمه
- فیلم های آموزشی سایت فارس نیوز: جلسه اول، جلسه دوم، جلسه سوم،...
- نوشتن وصیت نامه را فراموش نکنید هر چند که از سفرهای پیشین تا به امروز، به حمد الهی و نظر لطف ائمه اطهار(ع) هیچ مشکلی برای کاروانها اتفاق نیفتاده و انشالله از این به بعد هم اتفاق نخواهد افتاد..پس فکر شهادت در این سفر را از سرتان بیرون کنید..!
- یادتان نرود بوسیدن دستان پر مهر پدر و مادر و جلب رضایتشان و التماس دعابرای همه دوستانیکه دوست داشتندهمراه شما باشند و نیستند.
سیم کارت: (این اطلاعات برای دوسال اخیر است!!)
-
ایرانسل: سال 93 ایرانسل و همراه اول، از همان لب مرز تا آخر سفر، اصلا آنتن نداشتند!
- شما میتونید سیمکارت اعتباری ایرانسل خودتون رو هم همراه ببرید . برای اینکار در ایران کد ستاره ۱۱۱ ستاره ۱مربع (*۱۱۱*۱#) را یکبار شماره گیری کنید تا رومینگ سیمکارتتان فعال شود. سیمکارت ایرانسل توی عراق قابلیت رومینگ داره منتهی باید توجه داشته باشید برای اینکه بتونید تماس بگیرید یا با شما تماس بگیرند باید حتما حدود ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ تومن شارژ داشته باشید علاوه بر اینکه هزینه تماس گیرنده از ایران بر عهده شما در عراق است دقیقه ای حدودا ۲۵۰۰ (البته اگه برای اربعین تخفیف ندن. )
-
تهیه سیمکارت عراقی از سفارت یا آژانسهای معتبر یا...
- آسیاسل: تماس با ایران هر دقیقه ۲۴۰ دینار (توجه کنید که : این تماسها بصورت دقیقه ای محاسبه می شود یعنی اگر یک ثانیه تماس برقرار شود هزینه یک دقیقه کسر میگردد و ۶۱ ثانیه تماس هزینه دو دقیقه و الی آخر- تماس از ایران به آسیا سل برای شما رایگان
-
زین:
- ایران به زین: پول میفتد و زود شارژش تمام میشود+ گرانتر از آسیاسل ولی سال 93 شبکه زین ضعیفتر بود!!!
- یک روز اینترنت ۳۰ مگابایت، ۳۰۰۰ دینار عراق – فعالسازی: ارسال عدد ۱ از طریق پیامک به شماره۲۱۷۷۷
- سیمکارت زین عراق : یک هفته اینترنت ۲۵۰ مگابایت روزانه+۲۵۰ مگابایت شبانه (۱بامداد تا۸صبح) ۵۲۵۰دینار عراقی، فعالسازی ارسال عدد ۲ از طریق پیامک به ۲۱۷۷۷
- اگر تنظیمات اتصال به اینترنت را دریافت نکردید برای سیمکارت آسیاسل یک پیامک خالی به شماره ۱۹۶۰ و برای سیمکارت زین یک پیامک خالی به شماره ۲۱۴۴ بفرستید.
- نکته: سال 93 تقریبا از همان مرز مهران سیم کارت های ایرانی تقریبا اصلا آنتن نداشتند!!
- نکته: سال قبل به علت ترافیک بالا در شهر نجف اشرف. مسیر پیاده روی و کربلا تماس به سختی برقرار می شد و با سیم کارت های ایرانی و عراقی امکان استفاده از اینترنت وجود نداشت. مشکل ترافیک در حدی بود که روی تماس تلفنی نمی شد حساب باز کرد چه برسد به اینترنت. پس حتما به خانواده ها این نکته را اطلاع بدهید تا نگران نشوند.
- تمرین پیاده روی روزانه از قبل سفر. مثلا از نیم ساعت شروع کنید و کم کم بیشترش کنید تا مثلا یک ساعت. از حداقل دو هفته قبل سفر. این کار خیلی مفید و ضروری است.
(ای کاش یکی از عزیزانی که تجربه اش را دارد، لوازم مورد نیاز برای امور خاص بردن کودکان به این سفر را نیز در اختیار دیگران قرار می دادند.)
(مطالب این یادداشت از سایتهای arbaeen.net، arbaeen.ir و یادداشتهایی دیگر و تجربیات شخصی جمع شده اند.)
- ۹۴/۰۸/۲۴