بسم الله

 

بسم الله الرحمن الرحیم
و بذکر مولانا صاحب الأمر و العصر عج

 

نکته مهم!!!

لطفا قبل از دانلود هر فایل از این صفحه، کل متون این صفحه را، ولو اجمالا، بخوانید!! چون برداشت این فایلهای بدون توجه به نکات جانبی ای که بنده برای راهنمایی نوشته ام میتواند اشتباه و گیج کننده باشد!!

 

راهنمای استفاده از فایل ها

  1. ترجیحا کل متن "مجموعه منظم شده از یادداشت...." خوانده شود!!

این متن البته باتوجه به اینکه مجموعه فیش برداری شخصی بوده احتمالا برایتان مبهم است و فیش ها نیاز به کمی تأمل دارد!! اما ولو شده خیلی فهرست وار و سریع نگاهی به آن بیاندازید! تا درمورد مجموعه مباحث حول ازدواج به شما کمی نگاه بدهد. البته این فایل خودش نقصهای محتوایی هم دارد. 

اولین فایل در قسمت "فایلهای اصلی"، در پایین این متون.

  1. درمورد نگاه و هدف ازدواج
    1. در فایل یادداشت ها: صفحه 13
    2. چند فایل صوتی و کلیپ در قسمت "محتوای تکمیلی 1" در پایین همین صفحه
      1. کلیپ استاد پناهیان: "برای چه هدفی ازدواج کنیم؟" 13 دقیقه
      2. کلیپ استاد پناهیان: "هدف تشکیل خانواده" 17 دقیقه (که با مربوط به همان سخنرانی بالایی ولی مفصل تر است)
      3. بعدش اگر باز تمایل داشتی و حوصله،  صوت دو جلسه کارگاهی استاد فلاح در دانشگاه شریف، باعنوان "نگرش ما به زندگی مشترک" خیلی عالیست.
      4. بعد از آن مطمئنا 10 جلسه مباحث استاد فلاح خیلی عالی و قابل استفاده است و برای زندگی مشترک، بخصوص به مردان، اصول می دهد.

 

  1. بهتر است در این مرحله مسائل مربوط به آداب خواستگاری را بخوانید
    1. فایل یادداشت ها، صفحه 61
    2. متن"آداب خواستگاری" (موجود در بخش فایلهای اصلی)
    3. صفحه اینترنتی "همه چیز درباره خواستگاری  دکتر بانکی" (موجود در بخش فایلهای اصلی)
      1. بهتر است اول متن اینترنتی "همه چیز درباره خواستگاری" را ببینید.
      2. بعد میتوانید از جزوه کامل و فایل های صوتی موجود در همان صفحه استفاده کنید. این فایل ها  هرکدامشان حدود 10 دقیقه اند و طولانی نیستند.

 

  1. در مورد ملاک ها و سوال ها!!
    1. اول باید ملاک ها را خوب بشناسید!!
      1. برای اینکار اول به سراغ فایل یادداشت ها، صفحه 31،  قسمت ازدواج و شناخت ملاک ها بروید.
      2. بنظرم در این مرحله برای شناخت بهتر خودت و اینکه خودت کی هستی و برات چی واقعا مهمه، خوبه که در این مرحله خودت به یک مجموعه خوب از همین مجموعه سوالات خواستگاری جواب بدی و ببینی واقعا پاسخ خودت چیه! خودت واقعا کی هستی! مثلا مجموعه سوالای کتاب مطلع مهر خوبه!! (برای سوالات از فایلهایی که در بخش "فایلهای اصلی" هست هم میتوانید استفاده کنید.)
      3. بعدش به سراغ فایل وان نوت بروید که در بخش "فایلهای اصلی" قرار داده شده، صفحه "ملاک ها و سوال ها"
        1. البته این متن، همان متنیست که بصورت ورد و پی دی اف نیز در همان بخش قرار داده شده!
      4. در مورد تاثیر مزاج در ازدواج (در بخش محتوای تکمیلی 2 قرار داده شد)
        1. فایل صوتی 13 دقیقه ای "مزاج در ازدواج"
        2. فایل متنی "جزوه مزاج در ازدواج"
        3. صفحه نرم افزار اندروید و صفحه تست مزاج شناسی سایت طبایع، براساس مباحث مزاج شناسی استاد خیر اندیش

 

  1. در مورد سوالات:
    1. بخش سوالات فایل وان نوت
    2. همین متون بصورت ورد یا پی دی اف، در بخش "فایلهای اصلی" قرار داده شده.
      1. این سوالات فقط برای دیدن و ایده گرفتن است!! و قرار نیست همه اش پرسیده شوند!!! ولی خیلی قابل استفاده اند!

 

  1. در مورد نمازها و آداب دینی و توسلات
    1. متن یادداشتها، صفحه 27
    2. بند 11 بخش توضیحات تکمیلی و کاربردی بسیار مهم!!

 

  1. زمان قمر در عقرب هم در فایل تصویری قرار داده شده
    1. در مورد اهمیتش هم فایل صوتی کوتاه "علامه حسن زاده آملی" هست

 

  1. ضمنا اینها هم قابل استفاده اند:
    1. متن هایی که برای شناخت بهتر زن و مرد و تفاوت هایشان گذاشته ام!! که در وان نوت و نیز بخش فایلهای اصلی
    2. متن پیرامون آداب تحقیق که در وان نوت و نیز بخش فایلهای اصلی
    3. فایل از استاد دهنوی درمورد "جایگاه استخاره در ازدواج"
    4. متن پاسخ های حجت الاسلام و المسلمین جاودان به پرسش های مشاوره ازدواج
      1. ایشان از علما و از اساتید اخلاق معروف و مورد مراجعه جوانان تهران هستند، و پاسخهایشان کوتاه و قابل استفاده است.
      2. این صفحه را در قسمت محتوای تکمیلی 3 پیدا می کنید.

 

 

 توضیحات تکمیلی و کاربردی بسیار مهم!!
 

0.  لازم به خواندن و شنیدن همه فایلهایی که بعد از توضیحات گذاشته ام نیست! ولی تورّق و مرور و چرخی زدن در میانشان، مطالب خوبی برای دوستان دارد. 
د. 

 
1. سخنانی که بعد از این پی نوشت ها، در "محتوای اصلی" قرار داده شده اند متون محوری اند که در جاهای مختلف این راهنما به آنها ارجاع داده شده است!

 
2. سخنانی که بعد از این پی نوشت ها، در "محتوای تکمیلی1" قرار داده شده اند بر مطالعه سایر مطالب اولویت دارند چون به انسان در اصل ازدواج و خانواده زاویه نگاه مناسب و غنی ای می دهند و این مساله زمینه برای شناخت ملاک ها و اولویت بندی آنها و شناخت همسر مناسب را خیلی فراهمتر میکند! البته در این زمینه در ابتدای فایل پی دی اف فیشهای یادداشتهایم هم نکاتی را آوردم.

 
3. قبل از رفتن بسراغ سوالات جلسه خواستگاری و تحقیق و ... باید ملاکها را بهتر بشناسید تا بتوانید بفهمید در طرف مقابلتان وجود دارد یا نه و... در فایل پی دی اف یادداشتهای خودم بخصوص قسمت ازدواج و شناخت ملاک ها را توصیه می کنم!! هرچند باز هم فیش است و متاسفانه تاحدی ناواضح!! (از این بابت عذرخواهی میکنم) ولی فکر می کنم در شناختن ملاکها کمک می کند! این مطلب در فهرست یادداشت میتوانید پیدا کنید.

 
4. بعد از شناخت ملاکها بروید بسراغ بخش جلسه خواستگاری و گفتگوی مستقیم در یادداشتهایم (صفحه 61) که بدانید چگونه باید سوال پرسید و... بعد از شناخت بهتر ملاکها و نحوه پرسش در خواستگاریست که میتوانید به سراغ مجموعه پرسشها و پاسخهایی که در انتهای برخی کتب مربوط به ازدواج موجودند مراجعه کنید که بتوانید راحت تر به سوالات مناسب در هر جلسه صحبت و تحقیق برسید!!

 
5. در فایل وان نوتی که در بالا گذاشته ام قسمتی هست پیرامون سوالات و ملاکهای ازدواج، که مجموعه بسیار عالی و البته خیلی خیلی مفصلیست!! دیدن این سوالات و نحوه پرسش ها بهتان شمّ سوال پرسیدن و همینطور مجموعه خوبی از سوالات پیشنهادی میدهد که باید سوالاتتان را گلچین کنید! نه قرار است و نه لازم که 100 سوال بپرسید! بلکه فقط با کمک این مجموعه سوالهای اصلی از منظر خود و ملاکهایتان را گلچین کنید و یا بسازید!!

 
6. هر کاری بکنید و هرچقدر هم گرم نگیرید، ممکن است طرف مقابل شما در همان اولین لحظات برخورد، شما را پسندیده باشد یا به قولی دهانش دیگر بسته شده باشد! یا اینکه خلاصه بهر دلیلی بخواهد این ازدواج سر بگیرد؛  لذا بعضی حرفها را کامل نزند، یا بعضی خواسته هایش را نگوید، یا سعی کند پاسخ متناسب با سلیقه شما بدهد!! پس اکتفا به پاسخهای او در جلسه نکنید!! و جدای اینکه سعی می کنید فنی سوال بپرسید که طرف مقابل نتواند دروغ بگیود؛ حتما همان مباحث را به شکلی تحقیق هم بکنید!!!

 
7. در مساله ملاک و تناسب داشتن اخلاقی- رفتاری و نیز امور جنسی تناسب داشتن کلیت مزاج دو طرف خیلی موثر است! البته این دوره و زمانه با سبک زندگی بهم ریخته ما!! مزاجها همه بهم ریخته است، ولی همه بالآخره یک مزاج اصلی دارند. در این زمینه بنده وارد نیستم. همینقدر می توانم بگویم که ما 4 مزاج اصلی داریم: گرم و خشک، گرم و تر، سرد و خشک، سرد و تر!! هر یک از این مزاجها هم زمینه ساز نوعی رفتارها و تنظیم کننده میزان تمایلات در زمینه های مختلف  و همینطور میزان و شدت تمایل و توان جنسی هستند!

اگر دو طرف در مزاج و طبع با هم تناسب داشته باشند که خیلی عالیست! و اگر نه لااقل از دو طبع کاملا مقابل هم نباشند! یعنی مثلا یکی طبع گرم-خشک و دیگر سرد-تر، یا یکی سرد-خشک و دیگری گرم-تر نباشند!
یادم میاید یکی از دوستان که با خانمی برای تست شخصیت و مزاج و... و خلاصه مشاوره ازدواج رفته بودند و خودشان نیز همدیگر را نسبتا پسندیده بودند می گفت که خانم مورد نظر طبعش گرم و تر بود و این دوست ما سرد و خشک. مشاور (که استاد حجت الاسلام میرزایی بودند) فرموده بودند که به هم نمی خورید بعلت تفاوت اساسی در مزاج! دوست ما پرسیده بودکه پس تقوا و ... چه میشود؟ مگر همه اش طبع مزاجی است؟! استاد فرموده بودند که درست است، اگر میخواهید زندگی تان در کنار هم ریاضت کشیدن باشد بروید با هم زندگی کنید!! چون چنین زندگی ای بعلت تفاوت روحیه و ذائقه و تمایلات و... در دوطرف، پر از سختی میشود!! مثال ساده اش در نوع تفریح کردن دوطرف است. همه نیاز به تفریح دارند! و قسمت مهمی در زندگی و نشاط بخش زندگیست. حالا فرض کنید کسی که طبعش گرم است میخواهد ورجه وورجه کند و بالا و پایین بپرد و پر سر و صدا و شلوغ بازی و هیجان و... مثلا برود پارک و سوار وسایل هیجان انگیز بازی بشود، اما فرد دارای طبع سرد تفریحش میشود یک برنامه آرام مثل قدم زدن در طبیعت و ... هرکدام از تفریح دوطرف برای دیگری تاحدی قابل تحمل است و نه بیشتر! ببینید حتی تفریح هم که زمینه ساز گرمی و نشاط بخشی زندگیست، برای ایندو زمینه ساز اختلاف و ناراحتیست! یا مثال دیگرش در روابط جنسی که آنهم بسیار گرمابخش و نشاط آور و رافع ناراحتی و اختلافها در زندگی مشترک است . فرد دارای طبع سرد کلا کم تمایل است، و فرد دارای طبع گرم کلا پر تمایل است. حالا یکی از دوطرف تمایل دارد و دیگری خیلی وقت های اصلا توجهی به این مساله ندارد چون کلا برایش مساله اساسی ای نیست!! چون خودش با این مدل نگاه نمی کند و این مساله در نگاهش کمرنگ است و برایش کم اهمیت است. این مساله خودش کلی دردسر ساز و اختلاف زا و ناراحتی زاست.

 
8. در مورد روش تشخیص طبع خودتان که میتوانید به یک طبیب مراجعه کنید!! سراغ این تستهای اینترنتی و دوستان نیمه وارد نروید! چون کلا مزاجها باتوجه به بهم ریختگی سبک زندگی، بهم ریخته است و خودمان نمیتوانیم تشخیص دهنده خوبی باشیم! باید بسراغ یکی طبیب اینکاره رفت! شناخت مزاج اصلی طرف مقابل را هم نمی دانم چه باید کرد! یا به شکلی برای طرف مقابل هم جا بیاندازیم که او اهمیت تناسب نسبی طبع دوطرف در ازدواج را بفهمد، و به یک طبیب مراجعه کند و خلاصه طبعش را مشخص کند! یا اینکه آیا مثلا به شکلی از خانواده اش به شکلی پرسیده شود که از کودکی گرمایی بوده یا سرمایی یا ... نمیدانم آیا این طور سوال پرسیدن دلیل میشود که طرف مقابل طبعش گرم یا سرد است! بنده وارد نیستم.


 

9. در زمینه اهمیت و نقش مزاج در انتخاب همسر، به قسمت «محتوای تکمیلی 2» (در همین مطلب) مراجعه نمایید.


 

10. !!! نکته مهم بعد از جلسه خواستگاری و صحبت با طرف مقابل:

حتما بعد از جلسه صحبت، در همان روز و در اولین فرصت خوب بنشینید و تمام نکات و صحبت هایی که شنیدید، اعم از سوالاتی که از شما شد، و پاسخهایی که به سوالاتتان شنیدید و عکس العمل ها و ...! هر چه دیدید و شنیدید، را بنویسید! حتی اگر تقریبا قطعی میدانید که جواب شما یا طرف مقابل منفی است! این کار را نگذارید برای فردا یا... چون خیلی نکات فراموش میشود، یا نگویید این قضیه که کنسله و منتفی! چون ممکن است کاملا برخلاف تصور اولیه تان فردا یا پس فردا بفهمید که سوء تفاهمی پیش آمده بوده و ... و بحث ادامه پیدا کند، در حالی که نکاتی که میتوانستید از جلسه اول برداشت کنید را از دست بدهید. ضمنا هیچ ضرری ندارد! نهایتا با آنکه تقریبا قطعی میدانید که قضیه منتفیست، بعد از نوشتن نکات، با فکر و بررسی عاقلانه تری تصمیم میگیرید!


 

11. توصیه آیه الله العظمی وحید خراسانی(مدّ ظلّه) جهت گشایش در امر ازدواج، به نقل از سایت معظم له:

دو رکعت نماز بخواند مانند نماز صبح بعد از نماز تسبیحات حضرت زهراء (علیهاالسلام) را بخواند و بهتر است سر به سجده بگذارد و ۱۴ مرتبه صلوات بفرستد و بعد از آن ۱۰۰مرتبه بگوید «اللهم خِرلِی و اختَرلِی» و بعد از آن دوباره ۱۴مرتبه صلوات بفرستد انشاءالله تعالی این نماز را و دعای بعد آن را در روزهای مختلف تکرار نماید تا خداوند در امر ازدواج گشایش نماید.

همچنین نماز استغاثه به حضرت زهراء (علیهاالسلام) خوانده شود و کیفیّت آن چنانکه در مفاتیح آمده چنین است که دو رکعت نماز خوانده و بعدِ سلامِ نماز، ۳ مرتبه تکبیر گفته و تسبیح حضرت زهراء (علیهاالسلام) را بخواند و بعد سجده رفته و صد مرتبه بگوید «یا مولاتی یا فاطمه اغیثینی» و بعد طرف راست را روی زمین بگذارد و دوباره صد مرتبه بگوید «یا مولاتی یا فاطمه اغیثینی» و بعد سجده نموده و آن را صد مرتبه در سجده بگوید و بعد طرف چپ صورت را بر زمین گذارده و آن را صد مرتبه بگوید و بعد مجدداً سجده نموده و صد و ده بار آن را در سجده بگوید و حاجت خود را یاد کند.

(ضمنا متن چند دستورالعمل عبادی دیگر نیز در فایل اول (فایل پی دی اف یادداشت های شخصی ام) قرار داده شده)




*همین حالا و در مراحل خواستگاری بخوانید: چند نکته مهم در مورد عقد!

باتوجه به اینکه اگر مراحل خواستگاری و انتخاب به خوبی پیش برود, به سرعت به عقد منتهی می شود و شما دیگر فرصت مطالعه نخواهید داشت، لازم است همین حالا چند نکته را در مورد عقد بدانید!


12. دختر، بخصوص اگر مذهبی باشد، بعلت حیا در همان دوران خواستکاری دچار مشکلاتی می شود. از سویی او تا کنون نیاز به وابستگی عاطفی و تکیه به تکیه گاهی محکم و مطمئن داشته، و از سویی تاکنون اینها را به نوعی در خانواده خود دریافت می کرده. اما حالا بصورت جدی مواجه است با سطح عمیق تری از این نیاز عاطفی و نیاز به تکیه گاه که با پیش آمدن خواستگاری دارد زمینه اش فراهم می شود. اینها مسائل جدیدیست که تصمیم را برای او سخت  می کند! حتی در موارد بسیاری چنان فکر او را مشغول می کند و او را آشفته می کند که خواب و خوراک و برنامه درس و زندگی اش بهم می ریزد. لذا شما در دوران خواستگاری به او فشار بیشتری نیاورید.

ضمنا توجه داشته باشید که تا عقد خوانده نشده و هنوز همه چیز قطعی نشده او همچنان تا حدی مضطرب است!

حالا بماند مراحل بعد از عقد که او نیاز به کمک مرد و جریانی تدریجی برای وابستگی عاطفی و تکیه کردن به مرد دارد!

 

13. توجه ویژه ای به زمان عقد داشته باشید.

طبق توصیه روایات معصومین و علمای اسلام اتفاقات بزرگی مثل عقد را در ایام و ساعات "قمر در عقرب" برگزار نکنید. تقریبا در هر ماه قمری، ماه حدود دو روز در برج قمر است. زمان دقیقش را با جستجوی زمان قمر در عقرب در اینترنت میتوانید براحتی بیابید.

البته اگر هم شرایط به گونه ای شد که چاره ای نبود، نترسید. توکلتان به خدا باشد، و با توسل به اهل بیت و ذکر صلوات و صدقه دادن انشاالله خطرات قمر در عقرب رفع می شود. اما سعی کنید زمان عقد را زمانی غیر از این دو روز قرار دهید.
 

 

*****
************
*****

 

فایلهای اصلی

 


* فایل اول: مجموعه مرتبی از یادداشت برداری های شخصی ام(نسخه 2)دریافت در قالب pdf 

از منابعی چون سخنان حجج اسلام پناهیان، نظافت، فلاح، اساتید شجاعی، همیز، کتب اساتید دهنوی، عباسی و...


با این حال بنده باز هم برای ازدواج اگر میخواهید کتابی بخوانید یک کتاب را توصیه می کنم: 

      کتاب «مطلع مهر» اثر دکتر بانکی

     (البته قسمتی از مباحث ایشان که در مورد جلسه خواستگاری و نحوه گفتگو و سوالات و... است را در قالب متن و نیز فایل صوتی از این صفحه، باعنوان "همه چیز درباره خواستگاری" می توانید دریافت کنید.) 


 

* فایل دوم: فایل مجموعه نسبتا جامعی از نوشته جات

توصیه می کنم نگاهی به کلیتش بیندازید، بخصوص بخش سوالات و ملاکهایش

(این فایل به نرم افزار OneNote از مجموعه Office نیاز دارید.)

ضمنا متن ورد و پی دی اف قسمتهای مهم این مجموعه onenote در قالب فایل زیپ شده نیز قابل دریافت است:


فایل متنی 1.  جمع بندی ملاک ها و سوالات انتخاب همسر برای جلسات خواستگاری (و تحقیق)


فایل متنی 2چند مجموعه سوال مفصل و نکات پیرامون نحوه پرسش

(همان فایل شماره یک(جمع بندی ملاک ها و...) کافیست و دیدن این فایل دوم بدلیل حاوی چندین مجموعه سوال و نکات پراکنده بودن، تا حدی گیج کننده است!!!)


فایل متنی 3آداب خواستگاری


فایل متنی 4آداب تحقیق


فایل متنی 5شناخت بیشتر زن و مرد و تفاوتهایشان

(شامل دو متن: گزیده کتاب «جستاری در هستی شناسی زن» و گزیده کتاب «مردان مریخی، زنان ونوسی»)


فایل متنی 6خانواده، بیانات رهبری، ازدواج آسان و مهریه

(شامل سه متن: شامل متنی گردآوری شده پیرامون «ازدواج آسان و مهریه»، مجموعه متون مباحث رهبری پیرامون خانواده، کتاب «روابط متکامل زن و مرد» استاد علی صفایی حائری (ع. ص.))

 

 

*********
*********
 

* محتوای تکمیلی 1:
 

مباحث اساتید که به شما در مسأله خانواده برای ازدواج نگاه میدهد!

 

 - مباحث استاد حجت الاسلام فلاح


 1. «نگرش ما به زندگی مشترک»

    صوت جلسه  (1)(2)

 

 2. سلسله مباحث تحت عنوان نظام خانواده در اسلام؛ 

بخصوص 3 جلسه ابتدایی، به برای قبل ازدواج و ایجاد نوع نگاه به خانواده و ازدواج خیلی مفید و عالیست!


این مباحث در 10 جلسه بین آقایان طلبه ارائه شده است، جدای از نکات کاربردی، نوع نگاه و اصول عملی نسبت به مسائل خانواده از منظر اسلامی به شما می دهد، که در ابعاد مختلف تعاملات و رشد خانوادگی زوجین بسیار مفید و موثر است. در میان منابع مختلفی که دیدم، گوش دادن به صوت این جلسات را یکی از قابل توصیه ترین منابع دیده ام.


جلسات (1)، (2)، (3)، (4)، (5)، (6)، (7)، (8)، (9)، (10)


 

- مباحث استاد حجت الاسلام علیرضا پناهیان:  


    3. صفحه دریافت کلیپ صوتی «برای چه هدفی ازدواج کنیم» (از سلسله مباحث "خانواده خوب")


   4. صفحه دریافت فایل صوتی 18 دقیقه ای «هدف تشکیل خانواده» و فایل صوتی 20 دقیقه ای «ازدواج» و...  (برش هایی گلچین از مجموعه سخنرانی "خانواده خوب")
 

    5. همچنین صفحه دریافت دو تک سخنرانی «کلیدهای طلایی در زندگی مشترک»، «چهار اصل برای فزایش محبت در زندگی مشترک»


    6. صفحه دریافت کلیپ صوتی «باید ها و نباید های یک مراسم عروسی»
 


 این سخنرانی ها و سخنان های دیگر ایشان در این زمینه جداً باتوجه به نگاهی که در امر خانواده می دهند، حتی برای قبل از ازدواج هم بشدت قابل توصیه اند.

 

 

 

 

* محتوای تکمیلی 2 :

پیرامون اهمیت مزاج در ازدواج و انتخاب همسر

 

 1. جزوه کاربردی «مزاج شناسی» در انتخاب همسر و زناشویی

 2. صوت سخنان کوتاه استاد ناظریان پیرامون  «مسأله مزاج در ازدواج»

 

 3. تست مزاج شناسی سایت طبایع، بر اساس مباحث استاد خیراندیش

 4. نرم افزار اندروید مزاج شناسی جامع که در کافه بازار موجود است (این نرم افزار هم تاحدی قابل استفاده است!) 

 5. مباحث دکتر روازاده پیرامون مزاج شناسی
 ، روش تشخیص مزاج ، مزاج گرم و تر (افراد دموی) و غلبه دم ، مزاج گرم و خشک (افراد صفراوی) و غلبه خلط صفرا ، مزاج سرد و تر (افراد بلغمی) و غلبه خلط بلغم و مزاج سرد و خشک (افراد سوداوی) و غلبه خلط سودا

 


 

* محتوای تکمیلی 3 :
 

فایل های صوتی مباحث علما و اساتید اخلاق پیرامون ازدواج؛


 1. مجموعه متن پاسخهای استاد حجت الاسلام والمسلمین جاودان (دامت برکاته) به پرسش های مشاوره ازدواج

 

 2. مجموعه مباحث خانواده و ازدواج آیت الله العظمی مظاهری(مدّ ظلّه العالی)، که در این صفحه می توانید پیدایشان کنید.


 3. مجموعه مباحث خانواده و ازدواج آیت الله سید ابوالحسن مهدوی(دامت برکاته)، که در قسمت پیوند ماندگار، در اینصفحهمی توانید پیدایشان کنید.

 

همچنین این دو فایل:

 4. سخنرانی علامه جعفری(قدس سره) در زمینه «هدف از تشکیل خانواده»؛ این سخنرانی جلسه ششم مجموعه سخنرانی "شناخت انسان" علامه است.

 

 5. فایل تصویری سخنان کوتاه علامه حسن زاده آملی (دامت برکاته) پیرامون نکاح (ازدواج)

 
 

 

* محتوای تکمیلی 4 : 

 

 - صوت مجموعه کلاس سرکار خانم همیز که برای خانمها، پیرامون ازدواج و انتخاب همسر بحث شده است. (هرچند به نظرم ، برای آقایان همبخصوص در شناخت خانمها بسیار مفید است.

 

 - مباحث استاد حجت الاسلام والمسلمین دکتر نخاولی: انتخاب آگاهانه و معیارهای انتخاب همسر

 

 - فایل صوتی سخنان استاد دهنوی، پیرامون جایگاه استخاره در ازدواج


 

* محتوای تکمیلی 5 :
 

- متن پاسخ های استاد حجت الاسلام عباسی ولدی (کارشناس برنامه گلبرگ خانواده و برنامه پرسمان تربیتی خانواده رادیو معارف) در صفحه «سوال و جواب های برنامه پرسمان تربیتی خانواده» و صفحه «بخش پرسش و پاسخ سایت ایشان»

 

- ضمنا  این متون در فایل یادداشت های خودم که در بالا گذاشته ام آمده اند:


- یادداشت از کتاب: «همسرگزینی،چرا و چگونه؟»،  «همسرگزینی در 20 گام»،  «ازدواج و انتخاب همسر»

- مجموعه سخنرانی های «معارف ازدواج» حجت الاسلام نظافت، «نظام خانواده در اسلام» حجت الاسلام فلاح (هردو مجموعه مفید برای پیش و پس از ازدواج)

جدای از این یادداشت ها باز هم جداً صوت استاد فلاح را به دوستانی که دغدغه زندگی اسلامی دارند, توصیه میکنم.

 

ضمنا مجددا تاکید می کنم همه این متون و سایر فیش ها، در قالب فیش هایی تلفیقی تنظیم شده،در فایل یادداشت های خودم که در بالا گذاشته ام، و  آمده اند.

 

**********

 

 

 

  • سجاد نوروزنژاد قادی

نظرات  (۴)

سووالات فقط باید راجع به ازدواج باشد یا در همه ی ابعاد احکام و دین ؟

کارگاه ازدواج (معیارهای صحیح انتخاب همسر)

۲۲ جلسه

http://rahehagh.com/sounds?category=%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D8%B2%D8%AF%D9%88%D8%A7%D8%AC-%28%D9%85%D8%B9%DB%8C%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D8%AD%DB%8C%D8%AD-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8-%D9%87%D9%85%D8%B3%D8%B1%29

مباحث ازدواج آیت الله سید ابوالحسن مهدوی


ازدواج ۱:
http://abolhasanmahdavi.ir/lecture/319/

ازدواج ۲:
http://abolhasanmahdavi.ir/lecture/320/

https://p30download.ir/fa/entry/77147/

سلسله جلسات راحیل با موضوع «انتخاب همسر» که توسط خانه انقلاب اسلامی و ولایت اصفهان برگزار می شود با دعوت از کارشناسان حوزه خانواده سعی دارد به افزایش آگاهی جوانان در انتخاب همسر و در نهایت ازدواجی پایدار بپردازد.

کارشناسان: دکتر امیر حسین بانکی پور فرد، حجه الاسلام و المسلمین گرجی، سید مهدی صدری
مجری کارشناس: سید مسعود ذکاوتمند

موضوع جلسات:
- وجوب ازدواج در دوران کنونی، ضرورت تحصیل مقدمه واجب
- سن شناسنامه ای و عقلی به عنوان مانع ازدواج
- تحصیلات دانشگاهی و سربازی پسران به عنوان مانع ازدواج
- مشکلات اقتصادی به عنوان مانع ازدواج
- مشکلات خانوادگی به عنوان مانع ازدواج
- ترس ها، توهمات وسخت گیری های نابجا در ازدواج
- مشکلات و روابط عاطفی قبل از ازدواج
- تعیین، تفاوت و ضریب اهمیت معیارهای انتخاب همسر
- برنامه ریزی، مطالعه و احرازشرایط لازم برای ازدواج
- شرایط لازم برای ازدواج
- شرایط احراز انواع بلوغ ها
- بلوغ فرهنگی
- تعیین، تفاوت، اهمیت معیارهای انتخاب همسر
- مفهوم کفویت، هدف ازدواج
- چگونگی تشخیص وجود معیارها در طرف مقابل
- اهمیت و جایگاه زیبایی چهره در انتخاب همسر
- ملاک و معیار انتخاب همسر
- تطابق فرهنگی خانواده ها و ازدواج دانشجویی
- جایگاه قلب و عمل در انتخاب، دلدادگی وعاشقی
- آداب خواستگاری
- چگونگی شروع گفتگو درخواستگاری
- سوالات جلسه خواستگاری
- ضرورت تحقیق در ازدواج
- جایگاه قضا، قدر و سرنوشت در ازدواج
- استخاره، پاکی دوران تجرد و توکل در ازدواج
- نقش مشورت در تصمیم گیری ازدواج
- مهریه
- اختلاف نظر در تصمیم گیری ازدواج
- نقش والدین در تصمیم گیری ازدواج
- حل اختلاف در تصمیم گیری ازدواج
- رسومات غلط ازدواج
- رسومات غلط ازدواج (پسران)
- رسومات غلط ازدواج (دختران)
- پرسش و پاسخ رسومات غلط ازدواج
- آینده نگری در ازدواج
- معیارهای انتخاب همسر
- مدیریت جلسات خواستگاری
- رفع موانع ازدواج در سن طلایی (دختران)
- معیارهای انتخاب
- جمع بندی بحث ازدواج

نکات:
- مباحث پرداخته شده در این مجموعه آموزشی نسبت به سایر مجموعه ها به روز تر است.
- به کلیه جوانان در آستانه ازدواج و خانواده هایی که فرزندان در آستانه ازدواج دارند توصیه می شود این مجموعه فایل های صوتی را گوش دهند.
- این مجموعه کاملترین نسخه موجود از این نشست ها است که توسط پی سی دانلود به صورت اختصاصی گردآوری شده است، حتی فایل های موجود در سایت منبع بعضاً ناقص هستند!
- جلسات راحیل صبح های جمعه در محل گلستان شهدای شهر اصفهان در سال 1396 برگزار می شد و تمام شد!

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی